Talonetti-liittymän käyttöönotto

Tee Talonetin tilaus täyttämällä ensin käyttäjäsopimus Talonetti-liittymän tilaus -sivulta. Kytkentä käydään tekemässä kahden viikon sisällä sopimuksen tekemisestä. Kun liittymä on kytketty, saat kytkennästä kuittauksen sähköpostilla lomakkeessa antamaasi sähköpostiosoitteeseesi.

Tarvittavat päätelaitteet

Riippuen taloyhtiössä käytetystä tekniikasta, saatat tarvita liittymän käyttöön erillisen päätelaitteen (=modeemi). Kaikissa Talonetti-liittymissä voit halutessasi ottaa liittymän kanssa käyttöön erillisen kytkimen/reitittimen (jakaaksesi yhteyden useammalle koneelle), tai langattoman tukiaseman.

Talonetti Ethernet-liittymä

Liittymä hyödyntää taloyhtiöön tehtyä ATK-yleiskaapelointia. Et välttämättä tarvitse liittymän käyttöönottoon mitään erillistä päätelaitetta, vaan riittää, että kytket verkkokaapelin asunnon ATK-pistokkeesta suoraan tietokoneen verkkokorttiin. Suosittelemme kuitenkin vahvasti tietoturvasyistä reitittimen käyttöönottoa.

Huom! Monissa yleiskaapeloiduissa taloissa on eteisessä (yleensä sähkökaapin yhteydessä tai vieressä) ns. välijakopiste, jossa liittymä kytketään jakamosta tulevasta liittimestä valittuun ATK-pistokkeeseen asunnossa. Jos tällainen kaappi löytyy, varmista, että myös jakamopistokkeen ja valitun rasian pistokkeen välillä on Ethernet-kaapeli.

Talonetti VDSL2-liittymä

Tarvitset Talonetti-VDSL2-liittymän käyttöönottoon VDSL2-päätelaitteen. Liittymä toimii myös ADSL-päätelaitteella, mutta täyden yhteysnopeuden saamiseksi tarvitset VDSL2-päätelaitteen.

VDSL1-päätelaitteet eivät toimi VDSL2-liittymien kanssa.